OM BETONG

Betongtransport – Ferdigbetong

Betong har mange bruksområder. Bruksområder der man kan anvende ferdigbetong er garasje, basseng og utedam, grunnmur, gulv og vegger, trapper, stall og låver, betongtrykk/markbetong og forstøpningsmurer. Hvilken type man trenger, avhenger av hva den skal brukes til.

Enten du planlegger å bygge nytt hus, bygge ut din nåværende bolig, eller du drømmer om å få et svømmebasseng i hagen, kan OH Betong AS hjelpe deg. Vi har kompetansen til å tilpasse leveransen og ferdigbetongen etter ditt prosjekt. Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Nytt prosjekt?Kontakt oss i dag for ditt neste betongprosjekt! Vi hjelper deg å få det slik du vil.Ta kontakt

HVA ER BETONG?

Betong er et byggemateriale som lages ved å blande sement og vann med sand, stein og tilsetningsstoffer. Sementen reagerer kjemisk med vannet, prosessen kalles hydratisering, og resultatet blir betong.

HVORDAN BRUKES BETONG?

Betong er et allsidig materiale og er et av de mest brukte byggematerialene i verden i vår tid. Bare fantasien setter grenser for materialets formbarhet. Materiale kan støpes i faste former eller den kan støpes med glidende forskaling som ved støping av broer og tårn. Riktig produsert og ved normal bruk har betong lang levetid og stor styrke.

HVA BRUKES BETONG TIL?

Et moderne samfunn er avhengig av betong som byggemateriale til bygging av f.eks. bygninger, industrianlegg, broer, tunneler, kaier, flyplasser, dammer og oljeplattformer. Legfolk har lett for å forveksle betong med sement i den forstand at de sier «sement» når de mener «betong». Sement er pulveret som blandes med vann, sand og stein. Betong er byggematerialet som blir resultatet av denne blandingen.

Ofte stilte spørsmål

Hvor langt kan en kombipumpe nå?

Pumpene har en bom på 24 meter, hvilket i praksis betyr at rekkevidden på bommen er hendholdsvis 20–24 meter. Utover dette kan det kobles til ekstra slanger slik at total rekkevidde vil komme opp mot 70–80 meter.

Hva er forskjellen mellom sement og betong?

Blander man sement, vann, sand og singel, får man betong. Det vil si at sement er en komponent i fremstillingen av betong, og betong er selve resultatet som oppstår av blandingen som inkluderer blant annet sement.

Kan pumpene suge tilbake for mye levert betong?

Nei.

Hvor høyt når vanlig betongbil?

1,5 meter, men over dette kan vi bruke pumpe.

Fordeler med betong

Betong råtner ikke

Betong brenner ikke

Brukt riktig er det tilnærmet vedlikeholdsfritt

Gulvbetong kan leveres ferdig armert

Betong isolerer mot lyd

Betong lagrer varme

Kjeller er det rimeligste arealet i huset

Betong er det mest formbare byggematerialet