Om Betong

Betong - ikke bare grått og trist!
og er det nest mest brukte materialet i verden i vår tid – bare overgått av vann

Betongtransport – Ferdigbetong – Betong – Bergen

Betong kan brukes til ekstremt mye. Skal du begynne på et nytt prosjekt er det mange muligheter til hvordan du kan bruke betongen og hvilken type betong du trenger.

Har du planer om å bygge nytt hus, bygge ut bolig eller få deg svømmebasseng i hagen kan vi tilpasse leveransen etter dine behov. Vi tilpasser leveransen og ferdigbetongen etter ditt prosjekt.

Hvis prosjektet er vanskelig å komme til, for eksempel at det ligger høyt eller i ulendt terreng har våre biler opptil 28 m rekkevidde for pumping av betong.

Har du et prosjekt på gang i Bergen og omegn der du trenger betong er OH Betong klar for oppdraget. Ingen jobb er for liten.

OH Betong – Betong i Bergen

1.

Betong er et byggemateriale som lages ved å blande sement og vann med sand, stein og tilsetningsstoffer.

2.

Sementen reagerer kjemisk med vannet, prosessen kalles hydratisering, og resultatet blir betong. Betong er et allsidig materiale og er et av de mest brukte byggematerialene i verden i vår tid. Bare fantasien setter grenser for betongens formbarhet. Betong kan støpes i faste former eller den kan støpes med glidende forskaling som ved støping av broer og tårn. Riktig produsert og ved normal bruk har betong lang levetid og stor styrke.

3.

Et moderne samfunn er avhengig av betong som byggemateriale til bygging av f.eks. bygninger, industrianlegg, broer, tunneler, kaier, flyplasser, dammer og oljeplattformer. Legfolk har lett for å forveksle betong med sement i den forstand at de sier «sement» når de mener «betong». Sement er pulveret som blandes med vann, sand og stein. Betong er byggematerialet som blir resultatet av denne blandingen.

Bruksområder

Ofte stilte spørsmål

Hvor langt kan en kombipumpe nå?

Pumpene har en bom på 24 meter, hvilket i praksis betyr at rekkevidden på bomen er ca. 20 meter. Utover dette kan det kobles til ekstra slanger slik at total rekkevidde vil komme opp mot 60-70 meter

Hva er forskjellen mellom sement og betong?

Blander man sement, vann, sand og singel, får man betong.

Kan pumpene suge tilbake for mye levert betong?

Nei

Hvor høyt når vanlig betongbil?

1,5 meter (over dette kan vi bruke pumpe)

Fordeler med betong
Betong brenner ikke!
Brukt riktig er betong tilnærmet vedlikeholdsfritt!
Betong isolerer mot lyd!
Kjeller er det rimeligste arealet i huset!
Betong råtner ikke!
Gulvbetongen kan leveres ferdig armert!
Betong lagrer varme!
Betong er det mest formbare byggematerialet!