Ofte stilte spørsmål

Her finner du ofte stilte spørsmål knyttet til våre tjenester, alt fra betong, sement, støpesand og singel. Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss.

Betong

Hvor mange sekker betong pr kubikk?

Det vil normalt gå med ca 90 stk. 25 kg sekker med sement pr. kubikk. Betong lages ved å blande vann og sement med sand, stein vann og tilsetningsstoffer. Enkelt forklart skjer det en kjemisk reaksjon når sementen blandes med vannet og resultatet blir betong. Dette er det nest mest brukte materialet i verden, kun overgått av vann. 

Hvordan støpe på gammel betong?

Det går helt fint å støpe på gammel betong, man må imidlertid først bruke betonglim før ny betong kan tilføres. Dette fordi konstruksjonen blir sterkere totalt sett når det er betonglim imellom. 

Hva er en utsparing innen betongen?

Det finnes ingen utsparing innen betong men utsparing innen forskaling. Skal en ha f.eks en dør eller et vindu i en vegg må en forskale en utsparing i forskalingen, slik at det ikke kommer betong til der hvor vinduet eller døren skal være.

Hva koster en garasje i betong?

Prisen på en garasje i betong varierer veldig avhengig av størrelse, grunnarbeid, etterarbeid osv. Kontakt oss i dag for pris på garasje i betong.

Hvordan fjerne betong?

Hvordan man skal fjerne betong er avhengig av tykkelsen på betongen. Er det et tynt lag med betong, kan vi anbefale å bruke syre. Er det derimot et tykt lag med betong, må en meisle det opp.

Hvordan regne ut kubikk betong?

Når en skal regne ut kubikk betong tar en høyden x bredden x lengden i meter så får en riktig kubikk (m3).

Hvor mye koster betong?

Prisen på betong avhenger av hvor mye betong man skal ha i tillegg til andre faktorer som bla. frakt og hvilket utstyr som trengs. Kontakt oss i dag for pris på betong.

Hvorfor bruke primer på betong?

Det er viktig å bruke primer på betong for å skape godt heft for videre oppbygging og for å binde overliggende støv.

Hva gjør betong sterkere?

Det er flere måter å gjøre betongen sterkere. En kan øke mengden sement i blandingen og/eller tilsette armering i betongen for å gjøre den sterkere. I tillegg er det også viktig å tørke betongen rett. Betongen er avhengig av langsom tørking for at den skal bli så sterk som mulig. Tørker den for fort kan en risikere at den sprekker opp og blir svakere.

Hvor lenge må betong tørke før flislegging?

Betong må tørke i noen uker før en kan flislegge. Her kan det være lurt å bruke en fuktmåler for å se om betongen er tørr nok. Vanlig betong bruker ca 6 uker på å tørke mens hurtig betong tar ca 2-3 dager.

Sement

Hvor mye sement trenger jeg?

Du trenger ca. 300-400 kg. sement  pr. m3, men dette avhenger av hvilken kvalitet du ønsker på sementen.

Hva er sement?

Ved å knuse og varme opp kalkstein sammen med f.eks skifer og kvarts får en klinker. Denne klinkermassen males så sammen med gips og man får sement. Blander en sementpulveret med vann, sand og singel blir dette til betong.

Hvordan blande sement?

Sement er det en blander sammen med vann, sand og singel for å få betong. Betong kan blandes med håndholdt mikser, betongblander eller med spade.

Mindre mengder bør en helst blande med spade i en trillebår, for å få blandet det skikkelig godt kan en også bruke en håndholdt mikser. Skal en blande større mengder er det beste å bruke en betongblander. Her kan det også nevnes at det er mulig å komme inn til oss med henger for å hente helt ned i et par hundre liter med ferdigblandet betong – dette er stort sett billigere enn å blande selv.

Singel

Hva er singel?

Singel er knust eller naturlig stein sortert i en størrelse. Vi kan tilby Nøttesingel i størrelse 8 – 16 mm eller Singel i størrelse 16-22 mm. Nøttesingel er godt egnet til gårdsplasser og gangstier. Singel har de samme egenskapene som Nøttesingel men er litt større og gjør seg godt i f.eks. blomsterbed. Den holder på varmen og drenerer bort vannet.

Hva koster singel?

Prisen på Nøttesingel og Grov singel avhenger av hvor mye du trenger og om du vil ha det levert eller om du ønsker å hente selv. Ta kontakt for en pris til ditt prosjekt.

Hvilken singel på gårdsplass?

Når en skal velge singel til gårdsplass kan man velge mellom Nøttesingel og Singel. De har de samme egenskapene men Singel er litt større enn Nøttesingel. Begge deler egner seg godt på gårdsplasser med minimalt med fall. Det er også mulig å bruke knust singel i forskjellige fraksjoner på gårdsplass. Singelen er ypperlig i vårt våte klima. Den holder varmen fra solen i grunnen lenger og sørger for at fuktigheten fordamper fortere. 

Hvor mye singel per kvadratmeter?

Det er mange faktorer som som påvirker hvor mye singel man trenger pr. kvadratmeter.Hva skal plassen man har singel på brukes til? Hvilken trafikk er det her? Er det i skråning eller flatt? Og sist men ikke minst – smak og behag! Ta kontakt så hjelper vi deg med å regne ut hvor mye singel du trenger.

Hvor mye veier 1 kubikk singel?

1 kubikk singel veier ca. 1,5 tonn

Støpesand

Hva er støpesand?

Støpesand består av sand og stein i fraksjonen 0 mm til 8 mm. Det er vanlig å tilsette litt grovere stein i tillegg, hvis en skal støpe med grovere betong. 

En kan bruke støpesand når en skal lage kantsikring, støpe fundament eller støpe trapper. Her er det stort sett bare fantasien som setter grenser for hva betongen kan brukes til.